Naturoplevelser

Golf

Lystfiskeri

Shopping

Spisesteder

Aktiviteter & Museer


Naturoplevelser

Stubbekøbing Turistforening  

 

Halskov Vænge
Fortidsmindeskoven 
Vil man cykle eller vandre har vi kort og rutebeskrivelser i informationen.
Lige ud af lågen har vi vejen ned gennem fortidsmindeskoven, her ligger et lille museum hvor man også kan komme i læ eller nyde sin medbragte mad på de opstillede borde. Fortsætter man ud af vejen kommer man til vandet her kan man gå langs vandet endten til højre mod Cortzelitse eller til venstre mod Hæsnes. 
Selve skoven gemmer på 6 stendysser, 72 gravhøje, Falsters største sten "SPEJDER-STENEN", om hvilke sagnet siger, at den vender sig når den lugter nybagt brød. Et stykke af den gamle hulvej mellem Bregninge og Halskov og meget mere, men altsammen er beskrevet i folderen fra skov- og Naturstyrelsen som I kan få i informationen.

Slotte og herregård
Vi har fået "spor i landskabets" folder over Bønnet Slotsruin, med to ture en kort og en lang. Der er forklaringer på hvad man kan se og hvad man bør lægge mærke til. 

 

Strandene

 

Lige så barsk rå og smuk som stranden ved halskov vænge er, lige så stenfri og idyllisk er stranden ved Hæsnes. Men karakteristisk for dem begge er, at de ikke er overrendte og at man næsten altid kan finde sig en hyggelig lille krog alene hvis det er det som man ønsker.

Til Toppen


Golf

Falster byder på hele 3 golfbaner. 


Falster Golfklub ved Virket er den nærmeste ca. 6 km herfra. Restaurant Køllegården byder på en kombineret golfintro og middag.

Falster Golf Klubs 18 hullers golfbane er anlagt i 1970 i et smukt varieret skovterræn med naturlige forhindringer bl.a. i form af vandløb. Den velplejede bane byder med sine 18 huller på en dejlig, afvekslende naturoplevelse og spændende, overraskende golfudfordringer og betegnes som en af Danmarks 10 smukkeste baner.

Falster Golf Klub har i tilknytning til banen en driving-range, en kuperet par 3 bane og en krævende putting & chipping green at tilbyde sine medlemmer og gæster.

Golfklubben Storstrømmen ved Nykøbing F. er den næst nærmeste ca. 14 km. herfra.

Golfklubben Storstrømmen blev stiftet i 1969 og havde indtil udgangen af 1993 lejet/forpagtet sig ind på den privat ejede bane ved Virket Sø (nu Falster Golfklub).
Det lykkedes i 1993 ikke at forny forpagtningsaftalen med ejeren, Skørringe Gods, hvorfor bestyrelsen besluttede at etablere en ny bane i Nykøbing F. kommune.
Ved en usædvanlig positiv indstilling fra kommunen, Amtet og andre besluttende myndigheder samt en medlemsindsats drevet frem af gejst og pionerånd lykkedes det i løbet af blot et år at etablere banen ved Kringelborg med 13 huller.
I 1998 blev der indviet 6 nye huller således at banen nu har 18 huller.

Marielyst golf Klub ca. 20 km. herfra. 

Antal huller: 18 (par 71)

Slope herrer: 126 (Gul), CR: 67,3
Slope damer: 115 (Rød), CR: 67,6
Banerekord:

Banen er anlagt i en ældre smuk plantage, på de første 4 huller er skoven, en naturlig og vanskelig forhindring, med bla. flere søer der alle er i spil, hul 5 ligger åbent på de første 200 m, derefter kan de modige spille ind over en sø, med greenen omkranset af skov. De sidste 4 huller ligger åbne, langs læhegn og ældre beplantning, også her er flere søer og grøfter i direkte spil, og ikke mindst vinden kan her vanskeligøre banen.
Klubben forventer at tage de sidste ni huller i brug i efteråret 2002.

Til Toppen


Lystfiskeri på Falster

Der er gode muligheder for lystfiskeri af enhvert slags i nærområdet, her er nævnt nogle af dem som ligger tættest.

Kystfiskeri:
Falsters østkyst byder på en lang række populære fiskesteder. 


Put & Take: 
Sillestrup er den nærmeste Put & take sø her fra. Her er Regnbue-, Bæk-, Kilde-, sø- og tigerørred og ål. 

Småbådsfiskeri: 
Ved Hæsnes havn er der en græsrampe som man frit kan benytte, dog skal man kontakte havnefogeden før brug på tlf. 54444058, da rampen også benyttes af Falck.

Molefiskeri: 
I Stubbekøbing havn er der mulighed for at få Fladfisk, torsk, aborre, ål eller måske er ørred på krogen. 

Havfiskeri: 
Fra Stubbekøbing kan man komme med M.S. Discovery på en 4 timers tur hver Onsdag i sæsonen. Afgang kl. 9.00, 14.00, og 19.00. 
Pladsbestilling:  Tlf. 21404181 eller 30225840 
Fiskestænger og hjul kan lejes ombord. 

Til Toppen


Shopping

Falster er spækket med gårdbutikker, gadeboder og hjemmegallerier mm. Mange af vores gæster har også bemærket at det ikke kun er prisnivauet på husene der her er billigere end feks. oppe på sjælland. Således anbefaler vi :

Maglebrænde slagteren hvortil folk kommer langvejs fra og køber storkøb på hjemvejen. Her slagtes og tilberedes som i de gode gamle dage.

Skal man på rigtig shoppetur i centrum anbefaler vi Nykøbing F. Det meste af sommeren er der arrangementer i den hyggelige gågade og våger man sig ud i de små sidegader kan man opleve dele af det gamle nykøbing som nærmest bringer tankerne sydover, en smuk gammel by som absorlut er et besøg værd.

Der er mange små Gallerier på nordfalster her er en kort beskrivelse af nogle af dem i forbindelse med det årlige arrangement Åbne atelierdøre.

Til Toppen


Spisesteder

Man kan jo vælge at tage ud og spise eller få maden bragt, der ligger to pizzarestauranter i Stubbekøbing som gerne bringer maden herud.

Hvis man vil i cykelafstand er PomleNakke ikke alene det nærmeste sted men så absorut også en oplevelse værdi. Med udsigt over havet kan man nyde sin mad, is eller kaffe med kage på den udendørsservering eller man kan spise i den hyggelige restaurant. Udendørs er der en legeplads for børnene og fra restauranten går en lille sti til schweizer trappen ned til stranden. Et skønt og smukt sted som vi varmt anbefaler.

Køllegårdens restaurant på den smukke golfbane byder foruden smukke omgivelser, et alsidigt menukort og en hyggelig restaurant på middage med tilhørende golfintro eller fisketegn til de to søer.

Kongsnæs ligger ved feriecentret i Stubbekøbing.

Til Toppen


Aktiviteter & Museer

SvømmeCenter Falster ( Nykøbing F ) 15 km

Krokodille Zoo ( Eskilstrup ) 15 km

LF - Traktor- & Motormuseum ( Eskilstrup ) 16 km

Marielyst Sportscars ( Væggerløse ) 18 km

Golf Fun Park ( Væggerløse ) 20 km

Middelaldercentret ( Nykøbing F ) 21 km

Museumsbanen Maribo - Bandholm ( Maribo ) 43 km

Knuthenborg Safaripark ( Bandholm ) 50 km

Lalandia ( Rødby ) 60 km

Reventlow-museet ( Pederstrup ) 67 km

Bonbon-land ( Holme-Olstrup ) 70 km

Ubåden U359 ( Nakskov ) 70 km

Til Toppen